2 pakelių (po 180-200 g) „Feel The Beef“ 60 dienų brandintos jautienos išpjovos
pusės citrinos sulčių
4 šaukštų ypač tyro alyvuogių aliejaus
puokštės šviežių petražolių
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Patiekti:
skrudintos čiabatos duonos riekelių
šviežių gražgarsčių lapelių
kelių šaukštų Parmigiano sūrio riekelių
alyvuogių aliejaus apšlakstyti
Gaminimo eiga
Mėsą išimkite pusvalandį prieš gaminimą, mėsos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu renkšluosčiu. Aštriu peiliu nuo mėsos gabalėlių, jei yra, nupjaustykite atlikusias sausgysles ir riebalų gysleles. Mėsą supjaustykite, o po to sukapokite aštriu peiliu, kad kuo geriau susmulkintų. Mėsos šiam patiekalui nerekomenduojama malti, nes tartarai ruošiami būtent kapojant mėsą, tai įtakoja iš patiekalo skonį.
Kapotą jautienos išpjovą dubenyje sumaišykite su šviežiai išspaustomis citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, kapotomis petražolėmis, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir druska. Viską labai gerai šmaišykite, kad visa mėsa pasidengtų citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Tartaro ruošinį padalinkite į dvi dalis ir serviruokite naudodami konditerinį žiedą. Mėsą kiek paspauskite šaukštu, bet ne per daug, kad nepradėtų bėgti sultys.
Aplink jautienos tartarą padėliokite šviežių gražgarsčių lapelių, apibarstykite Parmigiano sūrio riekelėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Patiekite su skrudintomis čiabatos riekelėmis. Šį patiekalą reikia valgyt iš karto, vos pagamintą, jis turi būti patiektas kuo šviežesnis. Skanaus!