Jautienos ir daržovių suktinukai

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 80 min
Porcijos 8 suktinukai
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ kepsniai „Minutė“
  • 4 v. š. sojų padažo / Tamari (jei norisi be glitimo)
  • 4 v. š. šviežių apelsinų sulčių
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 v. š. medaus
  • 1 skiltelė česnako
  • 1/2 morkos
  • 1/2 paprikos
  • 1/2 cukinijos
  • Sezamo sėklos | Patiekimui
  • Smulkinti česnako laiškai | Patiekimui
  • Aliejus kepimui

Jei norisi, šalia tobulai tiks jūsų mėgstami ryžiai. 

Gaminimo eiga
  1. Jautieną supjaustome nedideliais plonais gabalėliais. Kiekvieną kepsnį pjauname per pusę ir tuomet išilgai per pusę padaliname į plonesnius kepsnelius (8 vnt.).
  2. Indelyje sumaišome marinatą – sojų padažą, apelsinų sultis, citrinos sultis, medų, česnaką.
  3. Jautieną apipilame marinatu ir leidžiame marinuotis valandą.
  4. Morką, papriką, cukiniją supjaustome lazdelėmis.
  5. Kai jautiena baigia marinuotis – ruošiame suktinukus. Ant jautienos dedame daržovių lazdeles, susukame ir sutvirtiname mediniais pagaliukais.
  6. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame jautienos ir daržovių suktinukus.
  7. Kepame apie  10 minučių kartas nuo karto pavartydami, kad visos suktinukų pusės tolygiai iškeptų.
  8. Patiekiame pabarstydami sezamų sėklomis ir smulkintais česnakų laiškais. Valgykite atvėsusius kaip užkandį arba karštus, su virtais ryžiais.
Grįžti