Jautienos steiko iešmeliai su šakninėmis daržovėmis

Antrekotas Antrekotas
Laikas 45 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotas
  • 8 mažos bulvytės
  • 1 nedidelė morka
  • keletas pievagrybių
  • 1 raudonasis arba geltonasis svogūnas
  • 2 v. š. Tamari sojų padažo
  • 1 v. š. Dižono garstyčių
  • 1 v. š. obuolių arba baltojo vyno acto
  • keli a. š. medaus
  • žiupsnis jūros druskos
  • žiupsnis šviežiai grūstų pipirų mišinio
  • keli žiupsniai džiovintų žolelių (pvz., mairūno)
  • 1 v. š. pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga
  1. Daržoves nuplauname, bulvytes perpjauname perpus arba, jei visai mažytės, nepjaustome. Morką supjaustome nedideliais gabalėliais. Kiekvieną svogūną perpjauname į šešias dalis. Pievagrybius paliekame pilnus arba, jei didesni, perpjauname perpus. Brandintos ,,Feel the Beef“ jautienos antrekotą supjaustome vienodo dydžio kubeliais – pjaustykime stambiau, kad mėsa lėčiau keptų.
  2. Daržoves ir mėsą sumaišome su garstyčiomis, „Tamari“, actu, medumi, apibarstome druska bei pipirais, žolelėmis. Išmaišome ir paliekame pastovėti 15 min. Kol ingredientai marinuojasi, medinius iešmelius mirkykite vandenyje (tai svarbi dalis, kad šie kepdami neužsidegtų). Medinius iešmelius saugiau naudoti orkaitėje nei ant grilio.
  3. Suveriame daržoves bei jautieną ant iešmelių, kepame, kol bulvės suminkštės – apie 20 min. Jei kepsite orkaitėje, nustatykite 180°C (konvekcinis režimas – su ventiliatoriumi) arba 200°C, jei orkaitė neturi ventiliatoriaus. Kol iešmeliai kepa, retkarčiais juos apšlakstome marinato likučiais arba juos kelias minutes pakaitiname prikaistuvyje ir patiekiame prie iškepusių iešmelių.
Grįžti