Jautienos steiko iešmeliai su šakninėmis daržovėmis

Antrekotas Antrekotas
Laikas 45 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • Brandintos jautienos antrekotas
  • 8 mini bulvytės
  • 1 nedidelė morka
  • keletas pievagrybių
  • 1 raudonasis arba geltonas svogūnas
  • 2 šaukštai tamari sojos padažo
  • 1 šaukštas dižono garstyčių
  • 1 šaukštas obuolių arba baltojo vyno acto
  • keli šaukšteliai medaus
  • žiupsnis jūros druskos
  • žiupsnis šviežiai grūstų pipirų mišinio
  • keli žiupsniai džiovintų žolelių (pvz.: mairūno)
  • šaukštas pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga

Daržoves nuplaukite, bulvytes perpjaukite perpus arba palikite pilnas jei visai mažytės. Morką supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kiekvieną svogūną padalinkite į šešias dalis. Pievagrybius palikite pilnus arba perpjaukite perpus jei didesni. Brandintos ,,Feel the beef“ jautienos antrekotą supjaustykite vienodo dydžio kubeliais – palikite didesnius, kad mėsa lėčiau keptų.

Daržoves ir mėsą sumaišykite su garstyčiomis, tamari, actu, medumi, apibarstykite druska bei pipirais, žolelėmis. Išmaišykite ir palikite pastovėti 15 min. Kol ingredientai marinuojasi, medinius iešmelius mirkykite vandenyje (tai svarbi dalis, kad šie kepdami neužsidegtų). Medinius iešmelius saugiau naudoti orkaitėje nei ant griliaus.

Sumaukite daržoves bei jautieną ant iešmelių, kepkite kol bulvės suminkštės, apie 20 minučių (stebėkite kepimo procesą). Jei kepsite orkaitėje, nustatykite 180°C (konvekcinis režimas – su ventiliatoriumi) arrba 200°C, jei orkaitė neturi ventiliatoriaus. Kol iešmeliai kepa, retkarčiais juos apšlakstykite marinato likučiais arba marinato likučius kelias minutes pakaitinkite prikaistuvyje ir patiekite prie iškeptų iešmelių.

Grįžti