Jautienos steikas su kreminiu pipiriniu padažu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 30 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai

Steikui:

Pipiriniam padažui (1-2 porcijos padažo):

  • Sviesto ir jautienos sulčių likučių iš keptuvės, kurioje kepė steikas
  • Kelių šaukštų konjako arba raudonojo vyno
  • 1/4 stiklinės (60 ml) jautienos arba vištienos sultinio
  • Kelių šaukštų riebios grietinėlės
  • Dosnaus žiupsnio jūros druskos
  • 2 šaukštelių šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
  1. Steiką palikite kambario temp. bent 1-2 val., kad sušiltų, antraip dėl temperatūrų skirtumo jo išorė per greitai perkeps, o vidus liks žalias. Kepkite padruskintą ant aliejaus gerai įkaitintoje keptuvėje (šiuo atveju vengčiau nelimpančios dangos, nes joje sunkiau išgauti apskrudimą).
  2. Apverskite steiką, dėkite sviesto. Sviestu laistykite kepantį steiką, kepkite apie 4-5 min. iš kiekvienos pusės, vidutiniškai iškepusio steiko temperatūra centre turėtų būti apie 60 C temp. viduje). Išimkite steiką iš keptuvės, uždenkite folija ir palkite kelioms minutėms, kol paruošite padažą.
  3. Į karštą keptuvę pilkite alkoholį, jam šiek tiek nugaravus supilkite sultinį, tuomet grietinėlę. Pagardinkite druska ir šviežiai grūstais pipirais. Padažas švelniai sutirštės, tuomet galite patiekti su steiku ir bulvėmis.
Grįžti