Brandintos jautienos steikas spanguolių padaže

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Padažui:

  • 2 stiklinių šviežių atba šaldytų spanguolių
  • 2-3 šaukštų rudojo cukraus
  • 1/4 stiklinės kokybiško balzaminio acto
  • Žiupsnelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1/2 stiklinės jautienos sultinio
  • Šviežių čiobrelių šakelių
  • Druskos pagal skonį
Gaminimo eiga
  1. Mėsą išimkite anksčiau prieš kepimą iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos mėsos pjausnių neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Mėsą kepkite įkaitintame alyvuogių aliejuje keptuvėje, pirma – 2,5 minutės iš vienos pusės, tada apverskite ant kitos pusės, į keptuvę dėkite sviestą, išilgai pusiau perpjautas česnakų skilteles, rozmarino šakeles ir kepkite vis palaistydami mėsą išsilydžiusiu sviestu su aliejumi dar 2,5 minutės. Tada mėsą išimkite iš keptuvės, uždenkite ir palikite 10 minučių pailsėti, kol paruošite spanguolių padažą.
  2. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė mėsa, suberkite spanguoles, supilkite sultinį, troškinkite, kol spanguolės suminštės ir padažas pradės tirštėti. Spanguolės gali pradėti sproginėti,Ž neišsigąskite, bulvių košės trintuvu arba šakute jas kiek patrinkite, kai jos „išsileis” tai „nebesproginės”. Tada suberkite cukrų, druską, aitriųjų paprikų dribsnius ir supilkite balzaminį actą. Viską išmaišykite, pavirkite dar nuo 5 iki 10 minučių, kad padažas kiek sutirštėtų.
  3. Mėsą supjaustykite, kol dar neatšalo ir uždėkite ant šilto padažo, puoškite šviežių čiobrelių šakelėmis.
Grįžti