Jautienos salotos

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ antrekotas
  • 1 v. š. aliejaus kepimui
  • Druska, pipirai
  • 2 saujos špinatų
  • 2 saujos gražgarsčių
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • Granato sėklos
  • Pekano riešutai
  • Mėlynasis pelėsinis sūris

Padažui: 

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. grūdėtųjų garstyčių
  • 1 v. š. medaus
  • 1 v. š. raudonojo vyno acto
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, dedame jautieną, kepame 4 minutes iš vienos pusės, apverčiame ir kepame dar 4 minutes. Galite reguliuoti kepimo trukmę pagal savo mėgstamą jautienos iškepimo lygį.
  3. Iškeptą mėsą atidedame į lėkštę, pabarstome  druska ir pipirais. Neskubėkime pjaustyti, kol paruošime salotas.
  4. Indelyje sumaišykime visus padažo ingredientus.
  5. Gražgarstes ir špinatus nuplauname ir nusausiname.
  6. Į lėkštę dedame salotas, svogūną, granato sėklas, riešutus, sūrį.
  7. Supjaustome jautieną juostelėmis, sudedame į salotas.
  8. Apšlakstome paruoštu padažu.
Grįžti