Jautienos rostbifas su spanguolių padažu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 90 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 1,5 kg „Feel the Beef“ jautienos nugarinės
  • Druska
  • Grūsti juodieji pipirai
  • Žvėrienos prieskonių mišinys
  • Alyvuogių aliejus
  • 100 ml raudonojo vyno
  • 100 ml apelsinų sulčių
  • 100 g svogūnų
  • 20 g imbiero
  • 30 g garstyčių
  • 50 g spanguolių
  • 100 g spanguolių džemo
  • 100 g BBQ padažo
Gaminimo eiga
  1. Jautienos nugarinę pamarinuojame su druska, pipirais ir žvėrienos prieskoniais. Palaikome šaldytuve 3–4 val. Marinuotą mėsą apkepame aliejuje iš visų pusių.
  2. Toliau mėsą kepame 180 ℃ orkaitėje apie 1 val. Siekiant užtikrinti mėsos sultingumą bei norimą iškepimo laipsnį rekomenduojame matuoti vidinę temperatūrą. Ji turėtų būti nuo 60 iki 62 ℃ (jei pageidaujate rožinio viduje kepsnio) arba 70 ℃ (jei pageidaujate gerai iškepto kepsnio).
  3. Mėsą galite kepti suvynioję į foliją.
  4. Patiekiame su padažu.
  5. Gaminame padažą: į puodą supilame vyną, apelsinų sultis, sudedame smulkintą svogūną, imbierą, garstyčias, BBQ padažą, spanguolių džemą ir spanguoles. Viską verdame 10–15 min. ant mažos kaitros. Paskaniname druska ir pipirais.
Grįžti