Jautienos picanha su saldžiųjų bulvių piurė

Nugarinė Nugarinė
Laikas 40 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 200 g „Feel the Beef“ jautienos picanha
  • 250 g saldžiųjų bulvių
  • 40 g  sviesto
  • 100 g Briuselio kopūstų
  • 20 g kepintų sezamų aliejaus
  • Klevų sirupo
  • Prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis
  • Malto cinamono
  • Druskos, pipirų, alyvuogių aliejaus pagal skonį
Gaminimo eiga
  1. Visų pirma paruošiame jautienos picanha. Pagardiname mėsą druska, pipirais ir patepame alyvuogių aliejumi. Paruoštą jautieną paliekame kambario temperatūroje bent 5 minutėms.
  2. Nulupame saldžiąsias bulves, supjaustome kubeliais ir išverdame. Į išvirtas bulves dedame sviestą, pagardiname druska, pipirais, klevų sirupu, maltu cinamonu pagal skonį ir sutriname iki kreminės konsistencijos.
  3. Užviriname puodą su vandeniu ir sudedame Briuselio kopūstus. Paverdame 2–3 minutes, tuomet nukošiame ir paliekame atvėsti. Atvėsiname Briuselio kopūstus, pagardiname druska, pipirais, kepintų sezamų aliejumi ir gerai išmaišome.
  4. Pamarinuotą jautieną kepame ant grotelių 180–200oC temperatūroje, kol iškeps. Į grilį kartu su mėsa sudedame apvirtus Briuselio kopūstus ir kepame 3–4 min.
  5. Iškeptą jautieną paliekame atvėsti 4–5 min. ir perpjauname pusiau.
  6. Į lėkštę dedame bulvių kremo, išdėliojame Briuselio kopūstus su iškeptais jautienos picanha ir antrekoto gabaliukais.
Grįžti