Jautienos nugarinė su “au Poivre” padažu

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 vnt. „Feel The Beef“ jautienos nugarinės (30 d. brandinimo)
  • 2 šaukštų sveikų juodųjų pipirų (ne maltų)
  • druskos pagal skonį
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 4 česnako skiltelių
  • 1 svogūno
  • 1/3 stiklinės brendžio ar konjako
  • 1/2 stiklinės riebios grietinėlės
  • 45 g sviesto
  • kelių čiobrelio šakelių
  • Patiekimui:
  • virtų briuselio kopūstų
  • su sūriu užkeptų bulvių
Gaminimo eiga
  1. Valandą prieš gaminant mėsą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos mėsos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite saikingai druska.
  2. Pipirus stambiai sukapokite, tam tiks rankinė grūstuvė arba suberkite juos į užsegamą maišelį ir smulkinkite mušdami kočėlu. Svarbu, kad pipirai nebūtų sumalti, šiam receptui jų reikia stambiai kapotų. Pusę kapotų pipirų užberkite ant abiejų mėsos gabalų pusių, užpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus ir vienodai pipirus paskirstykite rankomis. Mėsą galite palikti 15-30 minučių, kad įsiskonėtų.
  3. Įkaitinkite sunkią keptuvę iki vidutinio karštumo, labiausiai tam tiks ketaus, įpilkite į ją šaukštą aliejaus ir dėkite mėsą kepti. Mėsą kepkite po 2 minutes iš kiekvienos pusės, jei mėsos šone yra riebalinio sluoksnio, laikydami ją su žnyplėmis taip pat pakaitinkite, kad apkeptų. Sumažinkite kaitrą iki žemiau vidutinės ir į keptuvę įmeskite 15 g sviesto bei 2 traiškytas česnako skilteles ir čiobrelio šakelę, mėsą pakaitinkite sviesto padaže iš abiejų pusių po 1 minutę. Pamatuokite kepsnio temperatūrą, ji turėtų siekti apie 55-57 laipsnių C. Mėsą išimkite iš keptuvės ant lėkštės, uždenkite folija ir palikite 10 min. pailsėti.
  4. Kol mėsa ilsisi, toje pat keptuvėje paruoškite pipirinį padažą. Likusias dvi česnako skilteles susmulkinkite, svogūną smulkiai supjaustykite. Į keptuvę dėkite likusį sviestą, berkite smulkintus svogūnus su česnakais, apkepkite, kol gražiai pagels. Tada suberkite likusius kapotus pipirus, išmaišę trumpai pakaitinkite, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite brendį. Keptuvę vėl statykite ant vidutinės kaitros ir kaitinkite apie 1-2 minutes, kol alkoholis nugaruos. Tada į keptuvę supilkite grietinėlę, užvirkite ir kaitinkite apie 1 minutę, įberkite druskos pagal skonį ir nukelkite padažą nuo ugnies.
  5. Kepsnius plonai supjaustykite ir patiekite ant pipirinio padažo, dalį jo pasilikite apšlakstymui. Prie šio kepsnio labai tiks trumpai apvirti švieži briuselio kopūstai. Prie kepsnio galite patiekti ir sūriu užkeptų bulvyčių – iš anksto nedideles bulves išvirkite, ant kepimo popieriaus skardoje paberkite saldžiųjų paprikų miltelių, tarkuoto kietojo sūrio, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir sudėkite perpjautas bulves nupjauta puse į apačią. Iš viršaus bulves dar apšlakstykite aliejumi ir apibarstykite paprikų milteliais. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus, tada apverskite ir dar kiek pakepkite. Viskas! Galite nešti į stalą!
Grįžti