Jautienos kukuliai su troškintomis daržovėmis

Smulkinta sausai brandinta jautiena Smulkinta sausai brandinta jautiena
Laikas 35 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai
  • 300 g morkų
  • 1 poras
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g džiūvėsėlių
  • 100 ml pieno
  • 1 muskato riešutas
  • 3 svogūnai
  • 1 brokolis
  • Jautienos sultinys
  • 500 g smulkintos sausai brandintos „Feel the Beef“ jautienos
  • Druska ir pipirai
  • Mėsos prieskoniai
  • 400 ml grietinėlės
  • Šviežias čiobrelis
  • Šviežias rozmarinas
  • 2 v. š. miltų
  • 100 g sviesto
Gaminimo eiga
  1. Daržoves supjaustome, apibarstome prieskoniais, dedame į kepimo rankovę ir kepame 15 min.
  2. Svieste pakepiname svogūną, pilame pieną, suberiame džiūvėsėlius, mėsos prieskonius, įmušame kiaušinius. Vėliau sudedame smulkintą jautieną. Gerai išmaišome ir paliekame pastovėti.
  3. Paskui formuojame kukulius ir kepame iki 180°C įkaitintame grilyje apie 10 min.
  4. Keptuvėje su sviestu pakepiname miltus, pilame grietinėlę, verdame apie 7 min., beriame druskos ir pipirų ir verdame iki sutirštės.
  5. Prieš patiekdami kukulius sumaišome su padažu.
Grįžti