Brandintos jautienos kukuliai su pomidorų pančetos padažu

Smulkinta jautiena Smulkinta jautiena
Laikas 40 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 1 kg smulkintos sausai brandintos „Feel the Beef“ jautienos
  • 100 g maltų džiūvėsėlių
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g ropinių svogūnų
  • 30 g petražolių
  • 1 kiaušinis
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai, rudasis cukrus
  • Svogūnai, česnakai (padažui)
  • 1 skardinė picos padažo (400 g)
  • 1 skardinė luptų pomidorų (400 g)
  • 50 g vytintos aštrios šoninės „Pancetta“
  • Šviežios petražolės, kalendra
  • 1 pakuotė makaronų „Conchiglie“ (kriauklės)
Gaminimo eiga
  1. Į dubenį sudedame smulkintą jautieną, džiūvėsėlius, kietąjį sūrį, svogūnus, petražoles, kiaušinį, pipirus, druską bei cukrų (pagal skonį), truputį vandens ir gerai išmaišome.
  2. Formuojame norimo dydžio kukulius ir dedame juos į skardą.
  3. Kepame iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Iškeptus kukulius sudedame į padažą ir pakaitiname 10 min.

Padažas:
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname svogūnus, česnakus, vytintą šoninę „Pancetta“. Supilame pomidorų padažą picai bei pomidorus savo sultyse. Paskaniname druska, pipirais, cukrumi.

Garnyras:
Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas.
Kukulius patiekiame su padažu ir virtais makaronais. Pabarstome žalumynais bei sūriu.

Grįžti