Brandintos jautienos kukuliai su pomidorų pančetos padažu

Smulkinta sausai brandinta jautiena Smulkinta sausai brandinta jautiena
Laikas 40 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 1 kg smulkintos sausai brandintos „Feel the Beef“ jautienos
  • 100 g maltų džiūvėsėlių
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 100 g ropinių svogūnų
  • 30 g petražolių
  • 1 kiaušinio
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų, rudojo cukraus
  • Svogūnų, česnakų (padažui)
  • 1 skardinės picos padažo (400 g)
  • 1 skardinės luptų pomidorų (400 g)
  • 50 g vytintos aštrios šoninės „Pancetta“
  • Šviežių petražolių, kalendrų
  • 1 pakuotės makaronų „Conchiglie“ (kriauklės)
Gaminimo eiga

Į dubenį dėkite bei gerai išmaišykite: smulkintą jautieną, džiūvėsėlius, kietąjį sūrį, svogūnus, petražoles, kiaušinį, pipirus, druską bei cukrų (pagal skonį), truputį vandens. Formuokite norimo dydžio kukulius ir dėkite juos į skardą. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~15 min. Iškeptus kukulius sudėkite į padažą ir pakaitinkite 10 min.

Padažas:
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite svogūnus, česnakus, vytintą šoninę Pancetta. Supilkite pomidorų padažą picoms bei pomidorus savo sultyse. Paskaninkite druska, pipirais, cukrumi.

Garnyras:
Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal gamintojo rekomendacijas.
Kukulius patiekite su padažu ir virtais makaronais. Pabarstykite žaluma bei sūriu.

Grįžti