Jautienos karpačo su degintu sviestu ir pistacijomis bei sūriu įdarytomis bulvėmis

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 90 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Reikės:

Gaminimo eiga
  1. Subadykite bulves šakute ir susukę į foliją įdėkite kepti į orkaitę apie 1 valandą, kol taps visiškai minkštos. Tuomet iškepusias bulves perpjaukite perpus ir išskobkite vidų. Bulvių luobeles gražinkite į skardą, ištepkite jas sviestu ir apibarstykite druska bei pašaukite atgal į orkaitę, kol apskrus ir taps traškios. Išskobtuotą bulvių masę atidėkite į šalį ir į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto. Jį išlydykite ir sudėkite špinatus. Juos kepkite apie vieną minutę. Iškepusius špinatus sumaišykite su bulvių mase, grietinėle, sūriu ir druska bei pipirais. Įdarykite bulves ir kepkite orkaitėje apie 15 minučių, kol gražiai apskrus.
  2. Kol bulvės kepa, supjaustykite „Feel the beef“ jautienos išpjovą itin plonomis juostelėmis. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė špinatai, dėkite sviesto ir ant nedidelės kaitros jį lydykite, kol šis pradės putoti, paruduos ir karamelizuosis. Šį degintą sviestą užpilkite ant supjaustytos jautienos, patarkuokite citrinos žievelės, išspauskite jos sulčių, pašlakstykite alyvuogių aliejaus ir pagardinkite prieskoniais. Palikite mėsą pasimarinuoti.
  3. Mėsai pasimarinavus, patiekalą serviruokite lėkštėje: dėkite jautienos išpjovos, šalia jos iškepusią įdarytą bulvę, o ant viršaus patarkuokite trumo ir pagardinkite druska bei pipirais. Ant patiekalo pabarstykite smulkintų pistacijų.
Grįžti