Jautienos didkepsnis su citrininiu sviestu ir žiediniais kopūstais

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Citrininiam sviestui:

  • 100 g sviesto
  • ½ citrinos žievelės
  • 1 v. š. kaparėlių
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • Žiupsnelio druskos

Patiekalui:

  • 330 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos didkepsnio „Topside“
  • 1 žiedinio kopūsto
  • 1 česnako skiltelės
  • 2 v. š. sezamų sėklų
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Petražolių lapelių | Papuošimui
  • Druskos
Gaminimo eiga
  1. Gaminame citrininį sviestą – virtuviniame kombaine sumalame sviestą, kaparėlius, citrinos sultis ir žievelę su žiupsneliu druskos, kol gausime vientisą masę. Dedame į šaldytuvą.
  2. Žiedinį kopūstą supjaustome žiedeliais, didesniuosis perpjauname perpus. Pabarstome druska, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepkite 200°C orkaitėje apie 20 minučių, kol krašteliai apskrus.
  3. Sezamų sėklas paskrudiname keptuvėje nuolat maišydami, kad nesudegtų. Sumaišome sėklas su skiltele tarkuoto česnako, 2 šaukštais citrinų sulčių ir 2 šaukštais alyvuogių aliejaus.
  4. Kepsnį įtriname alyvuogių aliejumi ir kepame įkaitintoje keptuvėje po 4 minutes iš abiejų pusių vidutiniškai keptam kepsniui.
  5. Iškepusį kepsnį patepame citrininiu sviestu ir leidžiame keletą minučių „pailsėti“, o tuomet supjaustome juostelėmis. Patiekiame su žiediniais kopūstais, apliejame sezamų pagardu, o ant viršaus uždedame likusį citrininį sviestą bei pabarstome smulkintais petražolių lapeliais.
Grįžti