450 g smulkintos “Feel the Beef“ brandintos jautienos
Druskos, pipirų
100 ml raudonojo sauso vyno
2 v.š. pomidorų pastos
1 a.š. vorčesterio padažo
1 a.š. cukraus
1 lauro lapo
Kelių tarkių muskato riešuto
500 ml jautienos sultinio
Gaminimo eiga
Ruošiame sofrito: ketaus puode ar keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkintą šoninę ir kepiname kelias minutes. Tuomet suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, salierą ir morką, kepiname ant vidutinės kaitros apie 5 minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
Sudedame jautieną ir iškepame. Pabarstome druska ir pipirais.
Pilame vyną ir pakaitiname kelias minutes.
Dedame pomidorų pastą, vorčesterį, cukrų, lauro lapą, muskatą ir išmaišome.
Užpilame sultiniu ir sumažiname kaitrą, kad padažas vos burbuliuotų. Troškiname neuždengus apie 1,5 valandos.
Taip paruoštą bolognese galite naudoti lazanijai, įdaryti cannelloni arba tiesiog sumaišyti su ilgesnės formos makaronais ir patiekti pabarsčius tarkuotu parmezanu ir šviežio baziliko lapeliais.