Jautiena su kavos ir šokolado padažu bei perlinių kruopų rizoto

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 vnt. „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekotų
  • 200 g perlinių kruopų su grybais ir petražolėmis
  • 0.5 puodelio juodos kavos
  • 100 ml baltojo vyno
  • 2 vnt. svogūnų
  • 20 g juodojo šokolado
  • 1 l vištienos sultinio
  • 100 ml raudojo vyno
  • Morką
  • 50 g rūkytos šoninės
  • 5 g čiobrelio
  • 2 vnt. lauro lapų
  • Žiupsnelį druskos ir pipirų
  • 1 v. š. aliejaus
  • 50 g parmezano sūrio
  • 200 g cukinijos
  • 200 g brokolio
Gaminimo eiga
  1. Padažui kubeliais supjaustykite šoninę, svogūnus, česnaką, pakepinkite aliejuje bei sudėkite lauro lapus ir smulkintą čiobrelį. Tuomet supilkite raudonąjį vyną, nugarinkite, įpilkite šiek tiek sultinio ir viską patroškinkite. Vėliau įpilkite paruoštos juodos kavos, įtarkuokite šokolado bei pagardinkite druska ir pipirais.
  2. Svogūnus ir morką supjaustykite kubeliais, truputį pakepinkite, suberkite išvirtas perlines kruopas, užpilkite baltu vynu. Jam nugaravus, supilkite vištienos sultinį, o pabaigoje apibarstykite parmezano sūriu.
  3. Daržoves pakepinkite ant grotelių, pagardinus druska ir pipirais. Tą patį padarykite su jautienos antrekotais, kiekvieną pusę apkepdami po 3 min. Iškeptus kepsnius patiekite su keptomis daržovėmis, kruopų rizotu bei viską gausiai apliekite padažu.
Grįžti