Jautiena ir daržovės su lipniu apelsininiu padažu

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 400 g brandintos „Feel the beef“ jautienos sprandinės
  • 1 morkos
  • 1/2 geltonosios paprikos
  • 1/2 raudonosios paprikos
  • 6 rudųjų pievagrybių
  • 1/2 jaunos cukinijos
  • 1/2 pak choy kopūsto | Galima nenaudoti arba keisti pekininiu kopūstu ar špinatais
  • Kiaušininių makaronų arba kitų azijietiškų makaronų ar ryžių
  • Sezamų sėklų | Patiekimui
  • Žaliosios citrinos| Patiekimui

Padažui:

  • 2 skiltelių česnako
  • 2 cm imbiero šaknies
  • 1/2 stiklinės šviežiai spaustų apelsino sulčių
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 1/4 stiklinės sojų padažo | GF versijai – tamari
  • 1 v. š. cukraus arba medaus
  • 1 v. š. ryžių arba kito baltojo acto
  • 1 v. š. kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga
  1. Kambario temperatūros jautieną supjaustome plonomis juostelėmis.
  2. Daržoves taip pat supjaustome plonomis juostelėmis / griežinėliais.
  3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti jautieną. Svarbu, kad jautienos gabalėliai per daug nesiliestų, tad, jei reikia, kepkite dalimis. Ant didelės kaitros kepame jautienos juosteles maždaug 4 minutes. Iškepusią jautieną atidedame.
  4. Tuomet ant didelės kaitros apkepiname daržoves. Daržovės turi tik apskrusti, likti traškios. Pirmiausia minutę apkepame morkas, paprikas, pievagrybius, tuomet cukiniją ir pak choy.
  5. Ruošiame padažą: nedideliame puode ar keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, įtarkuojame česnaką, imbierą ir kepiname minutę. Indelyje sumaišome apelsino sultis, vandenį, sojų padažą, cukrų, actą ir krakmolą. Pilame į puodą ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
  6. Į keptuvę prie daržovių grąžiname jautieną, pilame padažą ir maišydami kaitiname apie minutę.
  7. Patiekiame su azijietiškais makaronais arba ryžiais, pabarstę sezamų sėklomis ir su žaliosios citrinos skiltele.
Grįžti