400 g brandintos „Feel the beef“ jautienos sprandinės
1 morkos
1/2 geltonosios paprikos
1/2 raudonosios paprikos
6 rudųjų pievagrybių
1/2 jaunos cukinijos
1/2 pak choy kopūsto | Galima nenaudoti arba keisti pekininiu kopūstu ar špinatais
Kiaušininių makaronų arba kitų azijietiškų makaronų ar ryžių
Sezamų sėklų | Patiekimui
Žaliosios citrinos| Patiekimui
Padažui:
2 skiltelių česnako
2 cm imbiero šaknies
1/2 stiklinės šviežiai spaustų apelsino sulčių
1/4 stiklinės vandens
1/4 stiklinės sojų padažo | GF versijai – tamari
1 v. š. cukraus arba medaus
1 v. š. ryžių arba kito baltojo acto
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Gaminimo eiga
Kambario temperatūros jautieną supjaustome plonomis juostelėmis.
Daržoves taip pat supjaustome plonomis juostelėmis / griežinėliais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame kepti jautieną. Svarbu, kad jautienos gabalėliai per daug nesiliestų, tad, jei reikia, kepkite dalimis. Ant didelės kaitros kepame jautienos juosteles maždaug 4 minutes. Iškepusią jautieną atidedame.
Tuomet ant didelės kaitros apkepiname daržoves. Daržovės turi tik apskrusti, likti traškios. Pirmiausia minutę apkepame morkas, paprikas, pievagrybius, tuomet cukiniją ir pak choy.
Ruošiame padažą: nedideliame puode ar keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, įtarkuojame česnaką, imbierą ir kepiname minutę. Indelyje sumaišome apelsino sultis, vandenį, sojų padažą, cukrų, actą ir krakmolą. Pilame į puodą ir maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
Į keptuvę prie daržovių grąžiname jautieną, pilame padažą ir maišydami kaitiname apie minutę.
Patiekiame su azijietiškais makaronais arba ryžiais, pabarstę sezamų sėklomis ir su žaliosios citrinos skiltele.