Jautiena ir bulvytės česnakiniame svieste

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  •  300 g. „Feel the Beef“ kepsnio „Minutė“
  • 5 nedidelės bulvės
  • 2 v.š. sviesto
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • Šviežias rozmarinio (tinka ir džiovintas)
  • Šviežias čiobrelis (tinka ir džiovintas)
  • Šviežias raudonėlis  (tinka ir džiovintas)
  • Druska, pipirai
  • 3 v.š. sojos padažo / Tamari (jei norisi be gliuteno)
Gaminimo eiga
  1. Jautienos kepsnius supjaustykite juostelėmis, sumaišykite su sojos padažu, šlakeliu alyvuogių aliejaus, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Leiskite jautienai marinuotis, kol paruošite bulves.
  2. Bulves švariai nuplaukite kempinėle (nelupkite), supjaustykite skiltelėmis.
  3. Į keptuvę dėkite 1 v.š. sviesto ir 1 v.š. alyvuogių aliejaus. Kai sviestas išsilydo, sudedėkite bulvių skilteles, kepkite ant vidutinės ugnies maišydami apie 10 minučių. Tuomet įtarkuokite česnaką, suberkite smulkintas (arba džiovintas) žoleles (kiekvienos maždaug po 1/2 a.š.), berkite druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite ir kepinkite dar keletą minučių, kol bulvės pilnai iškeps. Iškepusias bulves atidedėkite.
  4. Į keptuvę dėkite 1 v.š. sviesto ir 1 v.š. alyvuogių aliejaus. Kai sviestas išsilydys, sudėkite jautienos juosteles ir kepkite ant didelės ugnies 1-2 minutes (keptuvė turi būti gerai įkaitusi). Kepimo metu apverskite jautienos juosteles. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos iškepimo lygio (neperkepkite).
  5. Į keptuvę grąžinkite bulvių skilteles, viską pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite.
Grįžti