Jautiena ir bulvytės česnakiniame svieste

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 300 g „Feel the Beef“ kepsnys „Minutė“
  • 5 nedidelės bulvės
  • 2 v. š. sviesto
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 skiltelės česnako
  • Šviežias rozmarinas (tinka ir džiovintas)
  • Šviežias čiobrelis (tinka ir džiovintas)
  • Šviežias raudonėlis  (tinka ir džiovintas)
  • Druska, pipirai
  • 3 v. š. sojų padažo / Tamari (jei norisi be glitimo)
Gaminimo eiga
  1. Jautienos kepsnius supjaustome juostelėmis, sumaišome su sojų padažu, šlakeliu alyvuogių aliejaus, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Leidžiame jautienai marinuotis, kol paruošime bulves.
  2. Bulves švariai nuplauname kempinėle (nelupkite), supjaustome skiltelėmis.
  3. Į keptuvę dedame 1 v. š. sviesto ir 1 v. š. alyvuogių aliejaus. Kai sviestas išsilydo, sudedame bulvių skilteles, kepame ant vidutinės kaitros maišydami apie 10 minučių. Tuomet įtarkuojame česnaką, suberiame smulkintas (arba džiovintas) žoleles (kiekvienos maždaug po 1/2 a. š.), beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišome ir kepiname dar keletą minučių, kol bulvės pilnai iškeps. Iškepusias bulves atidedame.
  4. Į keptuvę dedame 1 v. š. sviesto ir 1 v. š. alyvuogių aliejaus. Kai sviestas išsilydys, sudedame jautienos juosteles ir kepame ant didelės kaitros 1-2 minutes (keptuvė turi būti gerai įkaitusi). Kepdami apverčiame jautienos juosteles. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos iškepimo lygio – neperkepkite.
  5. Į keptuvę grąžiname bulvių skilteles, viską pabarstome šviežiomis žolelėmis ir patiekiame.
Grįžti