Itališki jautienos suktinukai

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 500 g „Feel the Beef“ jautienos kepsnio „Minutė“
  • 6 griežinėlių vytinto kumpio
  • 400 g smulkintų ir pertrintų pomidorų
  • 2 v. š. tarkuoto parmezano
  • 125 ml sauso raudonojo vyno
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 česnako skiltelių
  • 2 v. š. skrudintų kedro riešutų
  • 2 v. š. smulkintų plokščialapių petražolių
  • 2 v. š. smulkintų bazilikų
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Šlakelio sojų padažo
Gaminimo eiga
  1. Jautienos kepsnį supjaustome 1 cm storio griežinėliais ir tarp dviejų kepimo popieriaus lapų išmušame iki 5 mm storio.
  2. Grūstuvėje sumaišome petražoles, česnaką, sūrį ir riešutus, pagardiname druska bei pipirais. Ant kiekvieno kepsnio uždedame vytinto kumpio griežinėlių ir apibarstome petražolių bei riešutų mišiniu. Susukame, kad viskas pilnai užsidengtų ir sutvirtiname dantų krapštukais.
  3. Didesnėje keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų ir suktinukus kepame 3–4 minutes, vis vartydami, kol apskrus. Suktinukus sudedame į lėkštę ir uždengiame, kad neatvėstų.
  4. Į keptuvę, kurioje kepė suktinukai, įpilame vyno ir verdame, kol pusė nugaruos.
  5. Sudedame trintus pomidorus ir užverdame, įpilame šlakelį sojų padažo, o tuomet troškiname ant mažos kaitros apie 5 minutes. Pagardiname druska ir pipirais pagal skonį.
  6. Sudedame suktinukus ir supilame visas išsiskyrusias sultis į keptuvę, apibarstome baziliku ir kepame apie 3 minutes.
Grįžti