Itališka brandintos jautienos lenta

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai
  • 2 vnt. marmurinės „Feel the Beef“ jautienos
  • 200 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 itališka čiabata
  • 2 avietiniai pomidorai
  • 2 mocarelos rutuliukai
  • Balzaminio acto kremas
  • 50 g šviežio baziliko
  • 50 g parmezano
  • 100 g žemės riešutų
  • 20 g česnako
  • Druska ir pipirai
  • 4 v. š. majonezo
  • 100 g marinuotų agurkų
  • Kario prieskoniai
Gaminimo eiga
  1. Mėsą pabarstome druska ir pipirais, kepame iš abiejų pusių po 3 minutes, paliekame 5 min. pailsėti.
  2. Ruošiame pesto: česnaką, parmezaną, aliejų, riešutus, baziliką ir druską susmulkiname smulkintuvu.
  3. Pomidorus, mocarelą supjaustome griežinėliais, uždedame baziliko, apšlakstome balzaminio acto kremu, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Ruošiame padažą: smulkiai supjaustome agurką, dedame į majonezą, įberiame kario prieskonių ir išmaišome.
  5. Čiabatą supjaustome riekelėmis, patepame alyvuogių aliejumi ir skrudiname kiekvieną pusę po 20 s.PASTABA: Jautienos kepimo trukmė priklauso nuo mėsos gabalo dydžio. Vidutiniškai kepta mėsa turėtų būti 55–65°C
Grįžti