Ilonos mamos kotletukai

Smulkinta sausai brandinta jautiena Smulkinta sausai brandinta jautiena
Laikas 90 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 1 kg „Feel the Beef“ maltos brandintos jautienos
  • 2 tarkuoti svogūnai
  • 2 kiaušiniai
  • Žiupsnelis druskos bei pipirų
  • Žiupsnelis raudonosios paprikos miltelių
  • Šviežias bazilikas
  • 400 ml pieno
  • 6 v. š. miltų
  • Alyvuogių aliejus
  • 500 ml grietinėlės
  • 500 ml sultinio
  • Ryšulėlis krapų
Gaminimo eiga
  1. Į maltos jautienos masę įmušame kiaušinius, suberiame svogūnus, miltus, prieskonius, įpilame pieno, viską gerai išmaišome ir paliekame pastovėti valandai.
  2. Tuomet suformuojame kotletukus ir apkepame juos keptuvėje.
  3. Apkepę sudedame į puodą, užpilame grietinėle bei sultiniu, suberiame smulkintus krapus, pagardiname druska, pipirais ir patroškiname apie 20 min.
  4. Kotletukus patiekiame su bulvių koše ar kitu mėgstamu garnyru.
Grįžti