Grilintas T–bone steikas su traiškytomis bulvytėmis

Jautienos nugarinė su kaulu T Bone Jautienos nugarinė su kaulu T Bone
Laikas 45 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ T–bone kepsniai
  • Druska, pipirai, malta paprika, maltas česnakas, džiovintų žolelių mišinys
  • 10 mažų bulvyčių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelės česnako
  • Šviežias rozmarinas (tinka ir džiovintas)
  • Šviežias čiobrelis (tinka ir džiovintas)
Gaminimo eiga
  1. Jautienos kepsnius išimame iš šaldytuvo likus valandai iki kepimo – svarbu, kad mėsa būtų kambario temperatūros, kitaip iškepusi bus kieta.
  2. Kepsnius įtriname mėgstamais prieskoniais – druska, pipirais, malta paprika, česnaku ir žolelių mišiniu.
  3. Įkaitiname grilį.
  4. Ruošiame bulvytes: jas švariai nuplauname ir išverdame (tik neperverdame, kad nebūtų per minkštos). Išvirusias bulves paspaudžiame ir patraiškome su stikline, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Indelyje sumaišome aliejų, tarkuotą česnaką, druską, pipirus ir smulkintas žoleles. Šiuo mišiniu aptepame traiškytas bulvytes ir kepame 220°C orkaitėje 10 minučių.
  5. Kai grilis jau įkaitęs, kepsnius dedame ant grotelių, kepame 4 minutes, apverčiame ir kepame dar 4 minutes. Per 8 kepimo minutes gausite medium rare steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas.
Grįžti