Grill T–Bone steikas su traiškytomis bulvytėmis

Jautienos nugarinė su kaulu T Bone Jautienos nugarinė su kaulu T Bone
Laikas 45 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ T–Bone kepsnių
  • Druskos, pipirų, maltos paprikos, malto česnako, džiovintų žolelių mišinio
  • 10 mažų bulvyčių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • Šviežio rozmarino (tinka ir džiovintas
  • Šviežio čiobrelio (tinka ir džiovintas)
Gaminimo eiga
  1. Jautienos kepsnius išimame iš šaldytuvo likus valandai iki kepimo – svarbu, kad mėsa būtų kambario temperatūros, kitaip iškepusi bus kieta.
  2. Kepsnius įtriname mėgstamais prieskoniais. Aš naudojau druską, pipirus, maltą papriką, česnaką ir žolelių mišinį.
  3. Įkaitiname grilių.
  4. Ruošiame bulvytes: bulves švariai nuplauname ir išverdame (tik neperverdame, kad nebūtų per minkštos). Išvirusias bulves paspaudžiame ir lengvai „sutraiškome“ stiklinės pagalba, išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Indelyje sumaišome aliejų, tarkuotą česnaką, druską, pipirus ir smulkintas žoleles. Šiuo mišiniu aptepame traiškytas bulvytes ir kepame 220 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
  5. Kai grilius jau įkaitęs, kepsnius dedame ant grotelių, kepame 4 minutes, apverčiame ir kepame dar 4 minutes. Per 8 kepimo minutes gausite medium rare steiką – kai vidus dar rausvas ir sultingas.
Grįžti