Graikiškų salotų dubenėliai su humusu ir jautienos juostelėmis

Jautienos kumpio didkepsnis Jautienos kumpio didkepsnis
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Humuso ingredientai:

  • 200 g konservuotų avinžirnių
  • 2 v. š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. tahini (sezamų pastos)
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 skiltelė česnako
  • 1⁄2 a. š. druskos
  • 1⁄4 a. š. pipirų
  • 1⁄2 a. š. malto kumino

Graikiškų dubenėlių ingredientai:

Gaminimo eiga
  1. Ruošiame humusą: visus jo ingredientus sudedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
  2. Kepame jautieną: labai gerai įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Dedame kambario temperatūros jautienos didkepsnį ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
  3. Iškepusią jautieną išimame iš keptuvės, pabarstome druska ir pipirais bei prieš pjaustydami leidžiame 5 minutes „pailsėti“ kambario temperatūroje. Po to mėsą supjaustome juostelėmis.
  4. Į dubenį dedame humusą, visas daržoves ir jautienos juosteles.
  5. Ant viršaus užtrupiname fetos, apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome smulkintomis petražolėmis, druska ir pipirais.
Grįžti