Graikiška pita su brandintos jautienos maltiniu ir tzatziki

Maltiniai mėsainiams Maltiniai mėsainiams
Laikas 40 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai

Tzatziki padažui reikės:

  • 370 g graikiško jogurto
  • 0,5 ilgavaisio agurko
  • 100 g fetos
  • 1 citrinos žievelės
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • 1 česnako skiltelės
  • Šviežių krapų
  • Druskos, pipirų

Bulvių skiltelėms reikės:

  • 5 didelių bulvių
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • Šlakelio citrinos sulčių
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Nuskutame bulves ir supjaustome jas skiltelėmis. Ant jų beriame raudonėlio, druskos ir pipirų, pilame šlakelį citrinos sulčių bei alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišome ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min., prabėgus pusei laiko, bulvytes apverčiame.
  2. Ruošiame tzatziki padažą: sutarkuojame agurką ir gerai nusunkiame skystį. Sumaišome su likusiais tzatziki ingredientais: jogurtu, trupinta feta, tarkuota citrinos žievele, šlakeliu citrinos sulčių, smulkinta česnako skiltele bei krapais, druska ir pipirais.
  3. Supjaustome agurką, pomidorus bei raudonąjį svogūną.
  4. Pašildome pitas grilyje.
  5. Grilyje aukštoje temperatūroje kepame jautienos maltinius po 2-3 min. iš kiekvienos pusės.
  6. Ant pitos tepame tzatziki, dedame agurką, pomidorą, raudonąjį svogūną ir iškeptą jautienos maltinį. Patiekiame su šviežiu raudonėliu bei bulvių skiltelėmis.
Grįžti