Dvigubas mėsainis su sūriu

Maltiniai mėsainiams Maltiniai mėsainiams
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 mėsainių bandelių
  • 2 „Feel the Beef“ jautienos maltinių mėsainiams
  • 4-5 juostelių šoninės
  • 200 g perlinių kruopų košoto su grybais ir petražolėmis
  • 250 g pievagrybių
  • Poros marinuotų agurkėlių
  • Saujos sultenių arba gražgarsčių
  • 1 kiaušinio
  • 1 v. š. miltų
  • Poros riekelių čederio
  • 1 v. š. majonezo
  • 1 v. š. majonezo padažo mėsainiams
  • Šlakelio sojų padažo
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio čiobrelio
Gaminimo eiga

1. Košotą išverdame pagal instrukcijas ant pakuotės ir atvėsiname. Tuomet į jį įmušame kiaušinį, įberiame miltų, išmaišome ir suformuojame paplotėlį. Jį aptepame aliejumi ir paliekame pastovėti pusvalandžiui. Į iki 200 °C įkaitintą kepsninę įstatome keptuvę, įpilame aliejaus ir, jam įkaitus, suberiame pjaustytus svogūnus. Jiems lengvai apkepus, suberiame smulkintus grybus, įpilame šlakelį sojų padažo ir pagardiname pipirais. Apkepame, kol grybai suminkštėja. Jautieną apibarstome druska ir pipirais, aptepame aliejumi ir paliekame pastovėti apie 20 minučių.

2. Kepsninėje ant plokštumos po kelias minutes apkepame vegetariškus paplotėlius ir po 30 sekundžių bandeles. Bandelių apatinę dalį aptepame majonezu, uždedame kruopų paplotėlį, ant jo dedame grybus su svogūnais ir viską uždengiame kita bandelės puse.

3. Ant ketaus grotelių po 2–3 minutes apkepame jautieną, pirmą kartą apvertę ant paplotėlių uždedame sūrio ir 30 sekundžių apkepame bandeles. Apatinę bandelės pusę aptepame majonezu, uždedame salotų, ant jų – du paplotėlius su sūriu. Ant viršaus dedame skrudintos šoninės bei griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių. Viršutinę bandelės pusę gausiai aptepame majonezo padažu mėsainiams ir uždedame ant jautienos paplotėlio.

Grįžti