Daržovių ir jautienos troškinys

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 140 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 1 kg „Feel The Beef“ jautienos troškinimui
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 2 salierų stiebai
  • 125 ml miltų
  • druska ir pipirai
  • alyvuogių aliejus
  • 2-4 šakelės čiobrelių
  • 1 šakelė rozmarinų
  • 1 lauro lapas
  • 1 l jautienos sultinio
  • 8 jaunos bulvytės
  • 8 jauni svogūnėliai
  • 8 jaunos morkytės
  • 100 g šaldytų žirnelių arba šparaginių pupelių
Gaminimo eiga
  1. Svogūną, morką ir salierų stiebus supjaustykite nedideliais, vienodais kubeliais, porą – plonais griežinėliais. Troškintuve arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų ir pakepinkite daržoves, kol svogūnai suminkštės. Iškepusias išimkite ir trumpam atidėkite.
  2. Jautieną supjaustykite gabaliukais, sudėkite į maišelį, ten pat suberkite miltus ir gerai pakratykite. Jei reikia, į puodą įpilkite daugiau aliejaus, gerai įkaitinkite ir apkepinkite miltuose apvoliotą jautieną, kol gražiai apskrus iš visų pusių – užtruksite apie 7 minutes.
  3. Tuomet į puodą grąžinkite apkeptas daržoves, sudėkite prieskonines žoleles, jautienos sultinį ir uždenkite dangčiu. Kai užvirs, kaitrą sumažinkite iki žemos arba dėkite į orkaitę 1 ½ – 2 val. Kartą per virimo laiką patikrinkite, ar nereikia daugiau skysčio, ir, jei reikia, įpilkite. Po maždaug 1 ½ valandos virimo sudėkite nuvalytas morkas ir bulves ir vėl uždenkite. Virkite dar 20 –25 min. arba kol daržovės išvirs. Pačioje pabaigoje sudėtikite žirnelius / šparagines pupeles. Jei reikia, įberkite druskos.
  4. Jei padažas per skystas, dalį sultinio sumaišykite su trupučiu miltų ir įmaišę į troškinį trumpai pakaitinkite, kol sutirštės.
  5. Valgykite vieną ar su šiltais ryžiais, perlinėmis kruopomis, grikiais, kuskusu ar kremine kukurūzų koše.
Grįžti