Crostini su steiku, mėlynojo pelėsio sūriu ir aviečIų padažu

Jautienos išpjova Jautienos išpjova
Laikas 25 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 pakuočių „Feel the Beef“ 60 dienų brandintos jautienos išpjovos
  • 1 prancūziško batono
  • 100 g mėlynojo pelėsio sūrio
  • 80 g sviesto
  • 3 česnako skiltelių
  • Druskos, pipirų
  • Šlakelio aliejaus
  • Laiškinių česnakų | Patiekimui

Aviečių padažui reikės:

  • 1 puodelio šaldytų aviečių
  • 2 v. š. balzaminio acto
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame aviečių padažą: beriame šaldytas avietes į prikaistuvį ir keletą minučių pamaišydami pakaitiname, kol atšyla. Pilame balzaminį actą, beriame druskos ir pipirų pagal skonį. Ant mažos kaitros kaitiname padažą apie 8 min., kol avietės pasileidžia. Nuimame nuo kaitros.
  2. Ruošiame česnakinį sviestą: kambario temperatūros sviestą sumaišome šaukštu arba trintuvu kartu su smulkintomis česnako skiltelėmis ir druska.
  3. Prancūzišką batoną supjaustome riekelėmis ir apkepame orkaitėje apšlakstę alyvuogių aliejumi, kol šios gražiai apskrunda.
  4. Kepame jautieną. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame po 4 minutes iš abiejų pusių. Jeigu turite, naudokite mėsos termometrą. Vidutiniškai iškeptos jautienos vidinė temperatūra bus apie 57 °C. Išėmę mėsą iš keptuvės pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pastovėti 5–10 min. Tuomet supjaustome kepsnį plonomis juostelėmis.
  5. Riekelėmis supjaustome mėlynojo pelėsio sūrį.
  6. Ant apkeptų batono riekelių tepame česnakinio sviesto, dedame 1–2 jautienos juosteles, pelėsinio sūrio ir šaukštelį aviečių padažo. Patiekdami pabarstome smulkintais laiškiniais česnakais.
Grįžti