400 g. „Feel the Beef“ sausai brandintos smulkintos jautienos
100 g. nacho kukurūzų traškučių
100 g. šaltytų daržovių mišinio
30 g. čili prieskonių mišinio
160 g. smulkintų pomidorų
5 g. pomidorų pastos
100 g. šaldytų, kubeliais pjaustytų svogūnų
20 g. česnakų
100 g. alaus
50 g. koncervuotų raudonųjų pupelių čili padaže
20 g. rapsų aliejaus
20 g. čili pipirų
20 g. jelapenų
40 g. baltojo čederio sūrio, brandinto 12 mėn.
2 g. aitriųjų paprikų dribsnių
Pagal skonį: cukraus, druskos, juodųjų pipirų, aštraus padažo
Gaminimo eiga
Į puodą įpilkite aliejų, sudėkite smulkintus svogūnus ir pakepkite 2-3 min. grilyje. Apkepus svogūnams, sudėkite česnakus, pakepkite dar 1 min. Ant svogūnų ir česnakų sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite cukrumi ir kepkite apie 4-5 min. pamaišant. Pasta turi lengvai karamelizuotis.
Į puodą sudėkite smulkintą brandintą jautieną, čili prieskonius ir kepdami maišykite. Supilkite alų ir nugarinkite iki pusės kiekio, tuomet supilkite pomidorus ir troškinkite apie 20 min., kol išsigaruos drėgmė ir masė sutirštės. Sudėkite atitirpintą daržovių mišinį ir patroškinkite dar 3-5 min.
Sudėkite nukoštas konservuotas pupeles, aitriųjų paprikų dribsnius, kapotus šviežius čili pipirus ir jelapenus, pagardinkite druska, pipirais, jei reikia šiek tiek cukrumi ir virkite apie 5 min.
Patiekiant čili troškinio viršų pabarstykite tarkuotu sūriu, aitriųjų paprikų ir čili pipirų griežinėliais, pagardinkite keliais lašais aštraus padažo. Patiekite su nachos traškučiais.