Cezario salotos su steiko juostelėmis

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Salotoms reikės:

  • 1 „Feel the Beef“ jautienos sprandinės kepsnio
  • Aliejaus kepimui
  • Druskos, pipirų
  • 1 romaninės salotos
  • Parmezano

Krutonams reikės:

  • 3 riekelių duonos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos, pipirų, džiovintų žolelių

Padažui reikės:

  • 100 ml majonezo
  • 1/2 a. š. Dižono garstyčių
  • 1 skiltelės česnako
  • 4 ančiuvių filė
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • Šlakelio Vorčesterio padažo
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Paruošiame krutonus – duoną suplėšome nedideliais gabalėliais, sumaišome su aliejumi ir prieskoniais. Beriame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių, kol krutonai gražiai apskrunda ir sukietėja.
  2. Paruošiame padažą – į maisto smulkintuvą sudedame visus padažo ingredientus ir sutriname iki vientisos masės.
  3. Ruošiame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais. Iš karto nepjaustome, leidžiame pastovėti kambario temperatūroje, kol paruošime salotas.
  4. Nuplauname, nusausiname ir suplėšome romanines salotas.
    Į lėkštę dedame salotas, steiko juosteles, krutonus, parmezano drožles ir padažą. Prieš valgydami salotas išmaišome, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
Grįžti