Česnakinė duona su steiko salotomis

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Česnakinei duonai reikės:

  • 1 čiabatos
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, pipirų
  • Žolelių mišinio

Steiko salotoms reikės:

  • „Feel the Beef“ jautienos sprandinės
  • Alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • 100 g mėgstamų salotų
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • 100 g mini mocarelos
  • 1 raudonojo svogūno
  • Lukštentų kanapių sėklų

Padažui reikės:

  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. medaus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 1 a. š. balzamiko kremo
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos. Mėsa iškeps minkštesnė, jei prieš kepant spės atšilti iki kambario temperatūros.
  2. Ruošiame česnakinę duoną: indelyje sumaišome aliejų, trintą česnaką, druską, pipirus, žolelių mišinį. Čiabatą pjauname išilgai perpus. Naudosime apatinę duonos dalį. Ją aptepame paruoštu česnakiniu aliejumi ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 7 minutes.
  3. Kepame steiką: gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, tiksliai kas minutę apversdami. Kepdami 8 minutes turėsite vidutiniškai iškeptą steiką. Jei norite pilnai iškepto, kepkite 12 minučių. Iškepusią mėsą pabarstome druska ir pipirais, o kad būtų sultingesnė, prieš pjaustydami leidžiame jai 10 minučių „pailsėti“ ir tik tuomet supjaustome juostelėmis.
  4. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  5. Ant apskrudintos duonos dedame salotas, pomidorus, mocarelą, svogūną, steiko juosteles.
  6. Viską apšlakstome paruoštu padažu.
Grįžti