Burgeriai su grill steiko juostelėmis

Antrekotas Antrekotas
Laikas 15 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ jautienos antrekoto kepsnio
  • Druskos, pipirų
  • 2 mėsainių bandelių
  • 4 v.š. majonezo
  • 1 v.š. dižono garstyčių
  • 2 saujų rukolos
  • 3 marinuotų agurkėlių
  • 1 raudonojo svogūno
Gaminimo eiga
  1. Jautieną išimame iš šaldytuvo likus valandai iki kepimo – svarbu, kad mėsa prieš kepimą būtų kambario temperatūros.
  2. Įkaitiname grilių.
  3. Jautieną pabarstome druska ir pipirais, dedame ant karštų grotelių, kepame 3 minutes, apverčiame ir kepame dar tris minutes. Taip kepdami turėsite vidutiniškai keptą steiką, kurio vidus bus rausvas ir sultingas.
  4. Kai mėsa iškepa, prieš pjaustant leidžiame jai 5 minutes “pailsėti“ kambario temperatūroje ir tik tuomet supjaustome juostelėmis. “Poilsio“ metu sultys įsigeria į mėsą, pjaustant jų išbėga mažiau, todėl mėsa būna sultingesnė.
  5. Jei norisi, ant grotelių pašildykite burgerio bandeles.
  6. Sumaišome majonezą ir garstyčias.
  7. Ant apatinės bandelės dedame po saują rukolos, agurkėlių juosteles, steiko juosteles ir svogūno griežinėlius. Viršutinės bandelės netepu padažu, nes valgant burgerį į ją įsigeria jautenos sultys ir būna dar gardžiau!
Grįžti