Steiko poke bowls’ai

Jautienos kumpio didkepsnis Jautienos kumpio didkepsnis
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 vnt. Jautienos kumpio didkepsniai
  • 1 v.š. aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • 200 g. ryžių
  • 100 g. edamame pupelių
  • 1 agurko
  • 1 avokado
  • Kelių ridikėlių
  • Čili pipiro
  • Sezamo sėklų
  • Svogūno laiškų

Padažui reikės:

  • 4 v.š. sojos padažo
  • 1 v.š. cukraus arba medaus
  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 1 skiltelės česnako
Gaminimo eiga
  1. Ištraukite mėsą iš šaldytuvo likus bent valandai iki gamybos.
  2. Išverdame ryžius.
  3. Labai gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi, dedame jautienos kumpio didkepsnius ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes kas minutę apversdami.
  4. Iškepusią mėsą pabarsome druska ir pipirais, prieš pjaustant leidžiame “pailsėti“ 10 minučių ir tuomet supjaustome maždaug 1 centimetro gabalėliais.
  5. Keptuvėje kelias minutes apkepiname edamame pupeles.
  6. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  7. Į dubenėlius dedame ryžių, ant viršaus išdėliojame steiko gabalėlius, agurkus, ridikėlius, avokadus, edamame pupeles.
  8. Viską apšlakstome paruoštu padažu, sezamo sėklomis, čili griežinėliais ir smulkintais svogūno laiškais.
Grįžti