Brandintos jautienos nugarinė su karštomis daržovėmis

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai
  • 1 brandinta „Feel the Beef“ jautienos nugarinė
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • Druska, pipirai
  • Šviežias rozmarinas
  • 30 g česnako
  • 50 g sviesto
  • Šparagai, bulvės, raudonieji svogūnai garnyrui – pagal pageidavimą
  • 1 indelis vyšninių pomidorų savo sultyse
  • 100 g grilintų artišokų
Gaminimo eiga
  1. Mėsą 30 min. palaikome kambario temperatūroje, nusausiname. Mėsą tepame aliejumi, apiberiame druska ir pipirais.
  2. Dalį sviesto sumaišome su smulkiai kapotais česnakais ir rozmarinais.
  3. Gerai įkaitiname keptuvę su aliejumi ir joje apkepame mėsą iš visų pusių.
  4. Keptuvę dedame į orkaitę (220°C 3-5 min.).
  5. Išimame keptuvę iš orkaitės ir ant apkeptos mėsos dedame česnakų, sviesto, rozmarinų mišinį. Prieš patiekdami, leidžiame mėsai 5 min. „pailsėti“.

Garnyras:
Ant trupučio aliejaus pakaitiname smulkintą česnaką, rozmariną, raudonuosius svogūnus, apvirtus šparagus ir bulves. Kai daržovės baigia kepti, sudedame pomidorus savo sultyse bei grilintus artišokus. Pagardiname druska ir pipirais.

Grįžti