Brandintos jautienos nugarinė su karštomis daržovėmis

Nugarinė Nugarinė
Laikas 20 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai
  • Brandintos jautienos nugarinė 1 porc.
  • Alyvuogių aliejus 30 g.
  • Druska, pipirai- pagal skonį
  • Rozmarinas švž.- pagal skonį
  • Česnakas 30 g
  • Sviestas 50 g
  • Šparagai, bulvės, mėlynieji svogūnai garnyrui – pagal pageidavimą
  • Vyšniniai pomidorai savo sultyse – 1 ind.
  • Grilinti artišokai 100 g
Gaminimo eiga

Mėsa palaikoma 30 min.kambario temperatūroje, nusausinama, tepama aliejumi, nuberiama druska ir pipirais. Dalis sviesto sumaišoma su smulkiai kapotais česnakais ir rozmarinais. Keptuvė su aliejumi gerai įkaitinama, ir joje apkepama mėsa iš visų pusių. Keptuvė dedama į orkaitę (220 C 3-5 min.). Įšėmus keptuvę iš orkaitės ant apkeptos mėsos dedame česnakų-sviesto-rozmarinų mišinį. Mėsai, prieš ją patiekiant, leidžiame 5 min. “pailsėti”.

Garnyras:
Ant trupučio aliejaus pakaitiname smulkintą česnaką, rozmariną, mėlynuosius svogūnus, apvirtus šparagus ir bulves. Į pabaigą sudedame pomidorus savo sultyse bei grilintus artišokus. Skaniname druska ir pipirais.

Grįžti