Steikas su šokolado ir kavos padažu

Jautienos kumpio didkepsnis Jautienos kumpio didkepsnis
Laikas 40 min
Porcijos 1 didelė porcija
Ingredientai
  • 1 pakuotės „Feel the Beef“ brandintos jautienos kumpio
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 3 laurų lapelių
  • 1 svogūno
  • 4 v. š. sviesto
  • 0,5 stiklinės baltojo vyno
  • žiupsnelio druskos, pipirų
  • 150 g rūkytos šoninės kubelių
  • 60 ml espreso
  • 50 g juodojo šokolado
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • keleto čiobrelių stiebelių
  • žiupsnelio druskos, pipirų
Gaminimo eiga
    1. Jautienos kumpį įtriname aliejumi, pridedame laurų lapelių, paliekame pastovėti kambario temperatūroje 15–20 min.
    2. Svogūną susmulkiname, apkepiname 2 šaukštuose sviesto, kol šiek tiek karamelizuosis.
    3. Apkeptus svogūnus sudedame į elektrinį trintuvą, supilame baltąjį vyną ir triname iki vientisos masės.
    4. Keptuvėje ištirpiname likusį sviestą, jame apkepame kumpį ant stiprios kaitros po 2 min. iš kiekvienos pusės. Nukeliame nuo kaitros, pabarstome druska, pipirais, pridengiame folija ir paliekame pastovėti.
    5. Į keptuvę suberiame šoninės gabalėlius, pakepame, kol apskrus. Supilame svogūnų ir vyno tyrę, viską pakaitiname dar keletą minučių. Įberiame druskos, pipirų, pakaitiname, kol padažas ims burbuliuoti. Įmaišome kavą, šokoladą, cinamoną, čiobrelius. Vėl pakaitiname iki virimo.
    6. Kepsnį patiekiame su šokoladu, garnyrui tiks gruzdintos bulvių skiltelės.
Grįžti