Brandintos jautienos ir kajeno krevečIų burgeris su keptais batatais ir gvakamole

Maltiniai mėsainiams Maltiniai mėsainiams
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ jautienos maltinių mėsainiams
  • 50 g čederio
  • 8 tigrinių krevečių
  • 1 a. š aliejaus
  • 0,5 a. š. Kajeno prieskonių mišinio
  • 3 v. š. majonezo
  • 0,5 a. š. Dižono garstyčių
  • 0,25 žaliosios citrinos sulčių
  • 1 a. š. maltos paprikos
  • 2 brioche bandelių
  • 2 salotų lapų
  • Konservuotų jalapenų

Keptiems batatams reikės:

  • 3 mažų batatų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 a. š. česnako miltelių
  • 0,5 a. š. maltos paprikos
  • 0,5 a. š. druskos
  • 1 v. š. krakmolo

Gvakamolei reikės:

  • 1 gerai prinokusio avokado
  • 1 a. š. graikiško jogurto
  • 0,25 žaliosios citrinos sulčių
  • 1 mažos skiltelės česnako
  • Saujelės šviežios kalendros
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame bulvytes: batatus nulupame, supjaustome šiaudeliais, išmaišome su aliejumi ir prieskoniais, o po to ir su krakmolu. Bulvytes dedame ant kepimo popieriumi išklotos formos taip, kad jos tarpusavyje nesiliestų. Kepame su vėjelio funkcija 190 laipsnių orkaitėje 20 minučių, kol gražiai apskrunda.
  2. Ruošiame gvakamolę: į dubenį dedame avokadus, graikišką jogurtą, įspaudžiame žaliosios citrinos sultis, įtarkuojame česnaką, beriame smulkintą kalendrą, druskos ir pipirų. Viską sutriname šakute iki vientisos masės.
  3. Krevetes sumaišome su aliejumi ir Kajeno prieskoniais.
  4. Ruošiame padažą: indelyje sumaišome majonezą, garstyčias, žaliosios citrinos sultis ir maltą pariką.
  5. Grilyje aukštoje temperatūroje kepame jautienos maltinius po 2-3 min. iš kiekvienos pusės. Baigiant kepti ant maltinių dedame sūrio riekeles, kad sūris išsilydytų.
  6. Grilyje aukštoje temperatūroje kepame krevetes po 1 minutę iš kiekvienos pusės.
  7. Grilyje pašildome brioche bandeles.
  8. Konstruojame burgerius: ant apatinės bandelės tepame padažo. Dedame salotos lapą, jautieną, krevetes ir jalapenus. Uždengiame padažu aptepta bandele.
  9. Burgerius patiekiame su keptais batatais ir gvakamole.
Grįžti