Brandintos jautienos ir brokolių Stir Fry

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 300 g ryžių
  • Aliejaus kepimui
  • 1 brokolio
  • 4 skiltelių česnako
  • 3 cm imbiero šaknies
  • 600 g „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnių „Minutė“
  • Česnako arba svogūno laiškų patiekimui
  • Sezamo sėklų patiekimui

Padažui:

  • 1/2 stiklinės jautienos sultinio
  • 100 ml sumažinto sūrumo sojos padažo
  • 2 v.š. cukraus arba medaus
  • 2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. austrių padažo
  • 1 a.š. krakmolo
Gaminimo eiga
  1. Išverdame ryžius.
  2. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  3. Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Nupjaustome brokolio žiedynus, didžiuosius papildomai perpjaukine perpus ar į keturias dalis.
  5. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame arba sutarkuojame.
  6. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame brokolį, česnaką ir imbierą, kepiname kelias minutes maišydami, atidedame.
  7. Keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek aliejaus, sudedame jautieną ir iškepame. Kepame ant didelės ugnies ir gana greitai, ne ilgiau kaip 5 minutes. Iškepusią mėsą atidedame.
  8. Į keptuvę pilame paruoštą padažą, maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
  9. Prie padažo grąžiname iškepusią jautieną ir brokolius, viską išmaišome.
  10. Į pietų dėžutes dedame ryžių, ant viršaus – jautienos ir brokolių. Pabarstome smulkintais žalumynais ir sezamo sėklomis.
Grįžti