Brandintos jautienos ir brokolių „stir fry“

Kepsnys „Minutė" Kepsnys „Minutė"
Laikas 30 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai

Padažui:

  • 1/2 stiklinės jautienos sultinio
  • 100 ml mažiau sūraus sojų padažo
  • 2 v. š. cukraus arba medaus
  • 2 v. š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v. š. austrių padažo
  • 1 a. š. krakmolo
Gaminimo eiga
  1. Išverdame ryžius.
  2. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.
  3. Jautieną supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Nupjaustome brokolio žiedynus, didžiuosius papildomai perpjauname perpus ar į keturias dalis.
  5. Česnaką ir imbierą smulkiai sukapojame arba sutarkuojame.
  6. Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame brokolį, česnaką ir imbierą, kepiname kelias minutes maišydami, atidedame.
  7. Keptuvėje įkaitiname dar šiek tiek aliejaus, sudedame jautieną ir iškepame. Kepame ant didelės kaitros ir gana greitai, ne ilgiau kaip 5 minutes. Iškepusią mėsą atidedame.
  8. Į keptuvę pilame paruoštą padažą, maišydami kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
  9. Prie padažo grąžiname iškepusią jautieną ir brokolius, viską išmaišome.
  10. Į pietų dėžutes dedame ryžių, ant viršaus – jautienos ir brokolių. Pabarstome smulkintais žalumynais ir sezamo sėklomis.
Grįžti