Brandintos jautienos fachita

Antrekotas Antrekotas
Laikas 25 min
Porcijos 4 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ jautienos antrekotai
  • 3 spalvotos paprikos
  • 1 didelis raudonasis svogūnas
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 300 g ryžių
  • 1 tortilija
  • Žalioji citrina | Patiekimui
  • Šviežia kalendra | Patiekimui

Prieskonių mišiniui reikės:

  • 1 a. š. druskos
  • 1/4 a. š. pipirų
  • 1/4 a. š. maltos Kajeno paprikos
  • 1 a. š. maltos rūkytos paprikos
  • 1 a. š. malto kumino
  • 1 a. š. česnako miltelių
Gaminimo eiga
  1. Paruošiame prieskonių mišinį: indelyje sumaišome visus prieskonius.
  2. Mėsą ištraukiame iš šaldytuvo likus valandai iki kepimo, kad dedant kepti ji jau būtų kambario temperatūros. Jei kepsite šaltą mėsą, ji iškeps kietesnė.
  3. Paprikas ir svogūnus supjaustome juostelėmis.
  4. Į kepimo skardą suberiame daržoves, apšlakstome aliejumi, beriame pusę prieskonių mišinio ir išmaišome.
  5. Jautienos kepsnius apšlakstome aliejumi ir pabarstome likusiu prieskonių mišiniu. Dedame kepsnius į skardos vidurį (daržoves pastumiame į šonus).
  6. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių ir, jei norisi, kepimo pabaigoje porai minučių įjungiame grilio funkciją, kad viskas lengvai apskrustų.
  7. Likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, orkaitėje pakepiname trikampėliais pjaustytą tortiliją.
  8. Kol viskas kepa, išverdame ryžius.
  9. Iškepusią mėsą supjaustome juostelėmis.
  10. Į pietų dėžutes dedame ryžių, keptų daržovių, jautienos juostelių, šviežios kalendros ir žaliosios citrinos.
Grįžti