Bolivinės balandos, krevečių ir jautienos dubenėlis

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 20-30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 1 „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsnio „Topside“
  • 8 didelių krevečių
  • 1 stiklinės bolivinės balandos
  • Saujos ridikėlių
  • 2 česnako skiltelių
  • Mango
  • Marinuotų kelmučių arba „Shimei“ grybų
  • 2 v. š. majonezo
  • Šlakelio aštraus padažo
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Šlakelio sojų padažo
  • Šlakelio žaliosios citrinos sulčių
  • Žiupsnelio citrinžolės
  • Žiupsnelio aitriosios paprikos
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
  1. Išvirkite bolivinę balandą.
  2. Kol kruopos verda, išvalytas krevetes sudėkite į dubenį, užberkite citrinžolės, aitriosios paprikos, druskos, pipirų bei tarkuotus česnakus, įpilkite šlakelį sojų padažo, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus, palikite 20 minučių marinuotis.
  3. Į iki 200 °C įkaitintą kepsninę įdėkite aliejumi apteptą jautienos kepsnį bei marinuotas krevetes ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptą jautieną supjaustykite juostelėmis ir pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Į dubenį įdėkite majonezo, įpilkite aštraus padažo ir maišytuvu išplakite iki vientisos masės. Į dubenėlius sudėkite išvirtą bolivinę balandą, ant viršaus išdėliokite keptas krevetes, šone – jautienos riekeles, marinuotus grybus, griežinėliais pjaustytus ridikėlius, kubeliais pjaustytą mangą ir viską apšlakstykite padažu.
Grįžti