Balzaminis steikas su kaprio salotų kapotiniu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 45 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Marinatui-padažui reikės:

  • 3 v. š. balzaminio acto
  • 5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • 1 česnako skiltelės
  • Druskos, pipirų
Gaminimo eiga

Gaminimas:

  1. Paruošiame marinatą-padažą. Indelyje sumaišome visus jo ingredientus.
  2. Marinuojame jautienos antrekotą: mėsą dedame į indą ir pilame pusę marinato. Marinuojame apie 30 min.
  3. Supjaustome pomidorus ir mocarelą kubeliais, sumaišome su smulkintu baziliku, druska ir pipirais.
  4. Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kambario temperatūros jautieną kepame 8 minutes, kas minutę apversdami. Išėmę mėsą iš keptuvės leidžiame jai pastovėti 5-10 min. Tuomet supjaustome kepsnį juostelėmis.
  5. Lėkštėse dėliojame jautienos juosteles bei paruoštas salotas. Viską apšlakstome likusiu padažu.
Grįžti