Azijietiški makaronai su jautiena ir brokoliais

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ jautienos didkepsnis „Topside“
  • 1 v.š. krakmolo
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 cm. imbiero šaknies
  • 1/2 brokolio
  • 200 g. ryžių makaronų (tinka ir kiti azijietiški makaronai)
  • Svogūnų laiškai (pateikimui)
  • Sezamo sėklos (pateikimui)
  • Laimas (pateikimui)

Padažas:

  • 50 ml. mažesnio sūrumo sojos padažo / Tamari (jei norisi be gliuteno)
  • 50 ml. jautienos sultinio / vandens
  • 2 v.š. medaus arba cukraus
  • 2 v.š. skrudintų sezamų aliejaus
  • 1 v.š. ryžių acto (tinka ir kitas baltas actas)
  • 1 v.š. austrių padažo
Gaminimo eiga
  1. Paruoškite padažą – indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  2. Jautieną supjaustykite plonomis juostelėmis, sumaišykite su krakmolu, 2 v.š. paruošto padažo, tarkuotu česnaku ir imbieru.
  3. Brokolį nuplaukite ir supjaustykite gabalėliais.
  4. Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite jame makaronus 5 minutes. Paragaukite – makaronai turi būti valgomi, bet vos kieti. Galutinai jie suminkštės nuo padažo. Nupilkite vandenį nuo makaronų ir juos gausiai perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų.
  5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite jautienos juosteles ir kepkite ant didelės ugnies maišydami 2 minutes.
  6. Į keptuvę sudėkite brokolius ir ant didelės ugnies kepkite maišydami dar dvi minutes.
  7. Į keptuvę sudėkite makaronus, supilkite padažą ir maišydami kaitinkite dar minutę.
  8. Patiekalą patiekite iš karto. Patiekite su laimo ketvirčiais, pabarstykite sezamų sėklomis ir smulkintais svogūnų laiškais.
Grįžti