Aštrios „Cobb“ salotos su brandinta jautiena

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 25 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai

Salotų ingredientai:

  • lauko žalumynai (pagal skonį)
  • 2 kukurūzų burbuolės
  • 5 šoninės juostelės
  • 3/4 puodelio juodųjų pupelių
  • 1 puodelis kapotų pomidorų
  • 1/2 puodelio mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 2 susmulkinti žalieji svogūnai
  • 2 avokadai, supjaustyti griežinėliais
  • druska ir pipirai, pagal skonį

Kepsnio ingredientai:

  • 1 „Feel the Beef“ jautienos didkepsnis „Topside“
  • 2 a. š. česnako miltelių
  • 2 v. š. druskos
  • 2 a. š. Kajeno paprikų
  • 2 a. š. paprikos
  • 1 a. š. svogūnų miltelių
  • 2 a. š. raudonėlių
  • 1 a š. čiobrelių
  • 1 a. š. čili dribsnių
  • 1 a. š. kmynų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š.  augalinio aliejaus
  • druska ir pipirai

Čipotlės ir žaliųjų citrinų vinaigrette ingredientai:

  • 2 v. š. čipotlės majonezo  (arba įprasto majonezo)
  • 1 a. š. česnako miltelių
  • 1 v. š. smulkiai supjaustytų kalendrų
  • 1 v. š. šviežių žaliųjų citrinų sulčių
  • 1 v. š. čipotlės miltelių
  • 3 v. š. aliejaus
Gaminimo eiga
  1. Kukurūzus suvyniojame į foliją ir kepame 180℃ 20 minučių.
  2. Keptuvėje ant silpnos kaitros paskrudiname juodąsias pupeles ir iškepame šoninę.
    Išimame kukurūzus, pabarstome druska ir pipirais ir kepame ant grotelių, kol iškeps.
  3. Nupjauname kukurūzus nuo burbuolės, suberiame į dubenį su lauko žalumynais ir visais kitais salotų ingredientais.

 

Kepame kepsnius:

  1. Sumaišome visus prieskonius ir alyvuogių aliejų nedideliame dubenyje.
  2. Pilame aliejaus į grilio keptuvę. Kol keptuvė kaista, ant kepsnio beriame druskos ir šviežiai maltų pipirų.
  3. Dedame mėsą ant grotelių ir kepame apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės. Išimame kepsnį ir padedame ant folijos.
  4. Kepsnį įtriname su Kajeno prieskonių marinatu ir visiškai uždengiame folija. Dedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje dar 18–20 minučių arba tol, kol vidus nebebus raudonas. Patiekiame ant salotų.

 

Ruošiame čipotlės ir žaliųjų citrinų vinaigrette:

  1. Visus ingredientus išplakame plaktuve ir apšlakstome salotas.
Grįžti