Asado su čimičiuri padažu ir pomidorų salsa

Jautienos nugarinė su kaulu T Bone Jautienos nugarinė su kaulu T Bone
Laikas 20 min
Porcijos 5 porcijos
Ingredientai
  • 3 „Feel the Beef“ brandintos jautienos kepsniai „T-Bone“
  • 5 skiltelės česnako
  • Žiupsnelis druskos bei pipirų
  • 120 g petražolių
  • Aitrioji paprika
  • 250 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 v. š. vyno acto
  • 1/4 a. š. aitriosios paprikos prieskonių
  • 2 v. š. cukraus
  • 1/2 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 5 avietiniai pomidorai
  • 2 raudonieji svogūnai
  • 3 v. š. balzaminio acto
  • Žalioji citrina
  • 2 avokadai
  • Citrina
  • 10 g juodųjų sezamų sėklų
  • 2 v. š. majonezo
  • Kepalas itališkos duonos
Gaminimo eiga
  1. Susmulkiname petražoles, aitriąją papriką, česnaką. Pagardiname druska, pipirais, aitriosios paprikos prieskoniais, cukrumi, užpilame actu, alyvuogių aliejumi ir viską gerai išmaišome.
  2. Pomidorus ir svogūnus supjaustome kubeliais, suberiame smulkintas petražoles, užpilame actu, alyvuogių aliejumi, įberiame cukraus, druskos, pipirų ir įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių.
  3. Avokadą supjaustome kubeliais, įtarkuojame citrinos žievelės, sumaišome su majonezu bei pagardiname druska ir pipirais. Itališką duoną supjaustome riekelėmis, apibarstome druska, pipirais, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir paskrudiname. Ant duonos uždedame avokado masės ir apibarstome sezamų sėklomis.
  4. Jautieną kepame kepsninėje, kepimo metu aptepdami aliejumi. Kepame po 3 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą mėsą apibarstome druska, pipirais bei apipilame čimičiuri padažu.
Grįžti