Antrekoto kepsnys su degintų daržovių salsa ir marinuotomis daržovėmis

Antrekotas Antrekotas
Laikas 30 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • 2 „Feel the Beef“ Antrekotai
  • 1 citrinos
  • 1 baklažano
  • 1 cukinijos
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos
  • Marinuotų kepintų artišokų
  • Marinuotų mažųjų morkų
  • Marinuotų mažųjų cukinijų
  • 1 skiltelės česnako
  • Ryšulėlio kalendrų
  • Šlakelio alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga

1. Kepsninę įkaitiname iki 200 °C. Papriką, baklažaną, ir cukiniją sumetame tiesiogiai ant anglių ir apdeginame iš visų pusių. Daržoves išimame iš kepsninės, nulupame odelę ir stambiai supjaustome. Sudedame į virtuvinį kombainą ir pasmulkiname. Į daržovių masę įspaudžiame pusės citrinos sultis, įberiame druskos, pipirų, smulkintų kalendrų ir viską gerai išmaišome.

2. Jautieną išimame iš vakuumo ir pusvalandį palaikome kambario temperatūroje, tuomet iš abiejų pusių aptepame aliejumi ir kepame kepsninėje 200 °C temperatūroje ant tiesioginės kaitros apie 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Išėmę iš kepsninės leidžiame mėsai pailsėti 5–10 minučių ir tik tuomet apibarstome druska bei pipirais.

3. Lėkštėje patiekiame supjaustytą jautieną, ant viršaus dedame degintų daržovių salsą, o šalia patiekiame marinuotas daržoves.

Grįžti