Jautienos antrekotas su daržovių Salsa

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai
  • Jautienos antrekotas
  • 30 g alyvuogių aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • Šviežio čiobrelio
  • 10 g česnakų
  • 30 g sviesto
  • 1 ind. baklažanų su adžika (450 g)
  • 10 g šviežios kalendros
  • 2 g pinijų riešutų
  • 1 ind. vyšninių pomidorų savo sultyse (400 g)
  • 20 g kaparių uogų acte
Gaminimo eiga

Mėsą ~30 min. palaikykite kambario temperatūroje. Tuomet nusausinkite, aptepkite aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių. Į keptuvę dėkite šakelę čiobrelio ir česnako skilteles, o pačią keptuvę – į iki 220 °C įkaitintą orkaitę 3-5 minutėms. Galiausiai išimkite keptuvę iš orkaitės ir ant mėsos dėkite sviesto kubelius – leiskite jiems ištirpti. Prieš patiekiant leiskite mėsai ~5 min. “pailsėti”.

Garnyras:

Puode pakaitinkite konservuotus pomidorus bei baklažanus. Paskaninkite juos druska, pipirais, smulkinta kalendra, kaparių uogomis bei pinijų riešutais.

Grįžti