4 vnt. „Feel the Beef” jautienos antrekotų 30 dienų brandinimo
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
alyvuogių aliejaus aptepti
„Cafe de Paris” sviestui:
100 g minkšto sviesto
1 nedidelio šalotinio svogūno
1 česnako skiltelės
3 ančiuvių filė
1 šaukšto citrinų sulčių
1 šaukšto Vusterio (ang. Worcestershire) padažo
1 šaukštelio Dižono garstyčių
1 šaukštelio kario miltelių
0,5 šaukštelio saldžiosios papikos
1 šaukštelio duskos
2 šaukštelių kapoto peletrūno
2 šaukštelių kapotų petražolių
Patiekti:
keptų prancūziškų bulvyčių
lapinių salotų
Gaminimo eiga
Iš anksto pasiruoškite „Cafe de Paris” sviestą. Sviestas turi būti minkštas, kambario temperatūtos. Visus, prieskoniniam sviestui reikalingus ingredientus, suberkite į kapoklę ir kapokite, kol pavirs į vientisą masę. Paruoštą pieskoninį sviestą susukite į maistinę plėvelę, kaip ritinėlį ir dėkite į šaldytuvą sustingti. Paruoštą sviestą šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų, o šaldiklyje iki 2 mėnesių.
Mėsą prieš gerą valandą išimkite iš šaldytuvo, kad spėtų sušilti iki kambario temperatūros. Brandintos jautienos neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšliuosčiu, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Labai gerai, ant kaitlentės, įkaitinkite keptuvę. Mėsą kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepę mėsą apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, uždenkite folija ir palikite 5 minutėms subręsti.
Ant dar dar karštų mėsos kepsnių dėkite po du gabaliukus sviesto, palaukite kol jis ištirps ir supjaustykite. Patiekite su namuose keptomis prancūziškomis bulvytėmis ir sezoninėmis salotomis.