1 „Feel the Beef“ 60 dienų brandintas jautienos antrekotas
1 v. š. sviesto
Druska, pipirai
Šviežias rozmarinas
Spanguolių padažui reikės:
50 ml vandens
1 apelsino
2 v. š. medaus
1 cinamono lazdelės
150 g šviežių arba šaldytų spanguolių
Gaminimo eiga
Ruošiame steiką: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
Kai steikas iškepa, išimame iš keptuvės, dedame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska, pipirais ir prieš pjaustant leidžiame mėsai pailsėti apie 5 minutes.
Ruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 10 minučių – kol uogos praranda formą ir padažas sutirštėja. Išimame cinamono lazdelę.
Steiką supjaustome juostelėmis ir patiekiame su paruoštu spanguolių padažu ir šviežiu rozmarinu.