60 dienų brandintas steikas su spanguolių padažu

Antrekotas Antrekotas
Laikas 15 min
Porcijos 1 porcija
Ingredientai

Spanguolių padažui reikės:

  • 50 ml vandens
  • 1 apelsino
  • 2 v. š. medaus
  • 1 cinamono lazdelės
  • 150 g šviežių arba šaldytų spanguolių
Gaminimo eiga
  1. Ruošiame steiką: keptuvėje įkaitiname sviestą, dedame kambario temperatūros jautieną ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami.
  2. Kai steikas iškepa, išimame iš keptuvės, dedame ant pjaustymo lentelės, pabarstome druska, pipirais ir prieš pjaustant leidžiame mėsai pailsėti apie 5 minutes.
  3. Ruošiame padažą: į nedidelį puodą dedame visus padažo ingredientus ir maišydami kaitiname ant vidutinės kaitros apie 10 minučių – kol uogos praranda formą ir padažas sutirštėja. Išimame cinamono lazdelę.
  4. Steiką supjaustome juostelėmis ir patiekiame su paruoštu spanguolių padažu ir šviežiu rozmarinu.
Grįžti