Argentinietiškas troškinys „Carbonada criolla“

Jautiena troškinimui Jautiena troškinimui
Laikas 90 min
Porcijos 6 porcijos
Ingredientai
  • 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 žalia paprika
  • 2 skiltelės česnako
  • 2 pakeliai „Feel the Beef” jautiena troškinimui
  • 1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
  • 2 stiklinės jautienos sultinio
  • 2 saldžiosios bulvės
  • 2 paprastos bulvės
  • 1 nedidelė cukinija
  • 2 šaukštai cukraus
  • 200 g džiovintų abrikosų
  • 1 nedidelė skardinė konservuotų kukurūzų
  • žiupsnelis druskos, pipirų
Gaminimo eiga
  1. Dideliame puode pakaitinkite pusę aliejaus, jame apkepinkite susmulkintus svogūnus, kol taps permatomi. Sudėkite susmulkintus česnakus, pakepkite dar pusę minutės. Tada suberkitesusmulkintą papriką. Išmaišykite, kepkite ant vidutinės ugnies apie 7 minutes.
  2. Kol daržovės kepa puode, keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Jame apkepkite truputį pasmulkintus jautienos gabalėlius, po 1 min. iš visų pusių. Kai tik apkeps, mėsos gabalėlius perkelkite į puodą su daržovėmis. Ten pat sudėkite konservuotus pomidorus, suberkite kubeliais supjaustytas abiejų rūšių bulves, susmulkintą cukiniją, pasmulkintus abrikosus, supilkite sultinį. Viską pakaitinkite iki virimo, tada sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis 1 val.
  3. Po valandos patikrinkite, ar užtenka druskos, ar nereikia daugiau pipirų. Suberkite konservuotus kukurūzus, pavirkite dar 5 min.
Grįžti