„Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekoto kepsnys
Vyšniniai pomidorai
½ raudonojo svogūno
Romaninės salotos
Didelis agurkas
1/3 stiklinės kalamatos alyvuogių
1 stiklinė česnakinio humuso
½ stiklinės trupintos fetos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
Šlakelis „Teriyaki“ padažo
Citrina | Patiekimui
Mėtos lapeliai | Patiekimui
Padažo ingredientai:
1 stiklinė natūralaus jogurto
1 stiklinė majonezo
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Citrinos sultys
1 česnako skiltelė
1 a. š. džiovinto raudonėlio
1 a. š. džiovintų krapų
1 a. š. druskos
2 a. š. kapotų šviežių mėtų
Gaminimo eiga
Vyšninius pomidorus ir ketvirčiais pjaustytus svogūnus suveriame ant medinių iešmelių, aptepame aliejumi bei „Teriyaki“ padažu ir pagardiname druska ir pipirais.
Į įkaitusią keptuvę dedame kepsnį ir pomidorų bei svogūnų iešmelius. Kepame 5–8 minutes, kol svogūnai suminkštėja, o pomidorai pradeda pūslėti.
Mėsą kepame po 4–5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą kepsnį suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti 10 minučių, po to supjaustome plonomis juostelėmis.
Tuomet susmulkiname salotų lapus į serviravimui skirtą dubenėlį. Ant viršaus dedame pjaustyto kepsnio juosteles, šalia – keptas daržoves, humusą bei smulkintą agurką.
Apibarstome salotas feta bei alyvuogėmis. Padažui skirtus ingredientus sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Padažu apšlakstome paruoštas salotas, jas papuošiame citrinos griežinėliais ir mėtos lapeliais.