Viduržemio jūros dubenėliai su brandinta jautiena

Antrekotas Antrekotas
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ brandintos jautienos antrekoto kepsnys
  • Vyšniniai pomidorai
  • ½ raudonojo svogūno
  • Romaninės salotos
  • Didelis agurkas
  • 1/3 stiklinės kalamatos alyvuogių
  • 1 stiklinė česnakinio humuso
  • ½ stiklinės trupintos fetos
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Šlakelis „Teriyaki“ padažo
  • Citrina | Patiekimui
  • Mėtos lapeliai | Patiekimui

Padažo ingredientai:

  • 1 stiklinė natūralaus jogurto
  • 1 stiklinė majonezo
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Citrinos sultys
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 a. š. džiovintų krapų
  • 1 a. š. druskos
  • 2 a. š. kapotų šviežių mėtų
Gaminimo eiga
  1. Vyšninius pomidorus ir ketvirčiais pjaustytus svogūnus suveriame ant medinių iešmelių, aptepame aliejumi bei „Teriyaki“ padažu ir pagardiname druska ir pipirais.
  2. Į įkaitusią keptuvę dedame kepsnį ir pomidorų bei svogūnų iešmelius. Kepame 5–8 minutes, kol svogūnai suminkštėja, o pomidorai pradeda pūslėti.
  3. Mėsą kepame po 4–5 minutes iš abiejų pusių. Iškeptą kepsnį suvyniojame į foliją ir leidžiame pailsėti 10 minučių, po to supjaustome plonomis juostelėmis.
  4. Tuomet susmulkiname salotų lapus į serviravimui skirtą dubenėlį. Ant viršaus dedame pjaustyto kepsnio juosteles, šalia – keptas daržoves, humusą bei smulkintą agurką.
  5. Apibarstome salotas feta bei alyvuogėmis. Padažui skirtus ingredientus sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki vientisos masės. Padažu apšlakstome paruoštas salotas, jas papuošiame citrinos griežinėliais ir mėtos lapeliais.
Grįžti