Mongoliška jautiena

Jautienos sprandinė Jautienos sprandinė
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ sprandinės kepsnys (apie 300 g.)
  • 2 v.š. krakmolo
  • Aliejus kepimui
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 cm. imbiero šaknies
  • Čili pipiras (jei mėgstate aštriau)
  • Sezamo sėklos
  • Česnakas / svogūno laiškai

Padažui:

  • 100 ml. sojos padažo / Tamari (jei norisi be gliuteno)
  • 3 v.š. rudojo cukraus
  • 1 a.š. krakmolo

Jei norisi, šalia tobulai tiks jūsų mėgstami ryžiai.

Gaminimo eiga
  1. Mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis ir sumaišykite su krakmolu, kad tolygiai pasidengtų visi mėsos gabalėliai.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Berkite tarkuotą imbierą ir smulkintą čili pipirą, kepkite minutę.
  3. Į keptuvę įtarkuokite česnaką ir dėkite jautieną. Kepkite apie 5 minutes vis pamaišydami. Neperkepkite jautieno – tik taip jautiena bus minkšta.
  4. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir pilkite į keptuvę. Pakaitinkite apie minutę maišydami, kol padažas sutirštės.
  5. Patiekite su virtais ryžiais, pabarstykite sezamo sėklomis ir česnakų arba svogūnų laiškais.
Grįžti