Jautienos salotos Kalėdų stalui

Antrekotas Antrekotas
Laikas 20 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai
  • „Feel the Beef“ antrekotas
  • 1 v.š. aliejaus kepimui
  • Druska, pipirai
  • 2 saujos špinatų
  • 2 saujos rukolos
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • Granato sėklos
  • Pekano riešutai
  • Mėlynasis pelėsinis sūris

Padažui: 

  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. grudėtųjų garstyčių
  • 1 v.š. medaus
  • 1 v.š. raudonojo vyno acto
  • Druskai, pipirai
Gaminimo eiga
  1. Jautieną prieš gaminant valandą palaikykite kambario tempertūroje, t.y. kepkite ne iškart iš šaldytuvo, o tik tuomet, kai mėsa būna kambario temperatūros.
  2. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite jautieną, kepkite 4 minutes iš vienos pusės, apverskite ir kepkite dar 4 minutes. Jei norite, galite reguliuoti kepimo trukmę pagal savo mėgstamą jautienos iškepimo lygį.
  3. Iškeptą mėsą atidėkite į lėkštę, pabarstykite  druska ir pipirais. Neskubėkite pjaustyti, kol paruošite salotas.
  4. Indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  5. Rukolą ir špinatus nuplaukite ir nusausinkite.
  6. Į lėkštę dėkite salotas, svogūną, granato sėklas, riešutus, sūrį.
  7. Supjaustykite jautieną juostelėmis, sudėkite į salotas.
  8. Apšlakstykite paruoštu padažu.
Grįžti