Jautienos didkepsnis „Topside“ su pipiriniu baltojo vyno ir kalendros padažu

Jautienos didkepsnis „Topside" Jautienos didkepsnis „Topside"
Laikas 25 min
Porcijos 2 porcijos
Ingredientai

Kepsniui:

  • 2 „Feel the Beef“ jautienos didkepsniai „Topside“
  • jūros druskos
  • šlakelis pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:

  • 2 šaukštai nesūdyto sviesto
  • 0,5 stiklinės sauso baltojo vyno
  • 2 šaukšteliai rudojo nerafinuoto cukraus
  • 2 šaukšteliai įvairiaspalvių pipirų mišinio
  • 1 šaukštelis garstyčių sėklų
  • sauja šviežių kalendrų
  • 2 česnako skiltelės
  • jūros druskos
Gaminimo eiga
  1. Įkaitinkite keptuvę storu dugnu (pvz.: ketaus), įpilkite šlakelį aliejaus. Kepkite po 3 min. iš abiejų pusių.
  2. Kol mėsa kepa, nedideliame prikaistuvyje ištirpdykite sviestą, įspauskite česnaką ir pakepinkite kol suminkštės. Suberkite prieskonius, švelniai pasūdykite, supilkite pusę vyno ir cukrų.
  3. Kaitinkite ant vidutinės kaitros maišydami kol cukrus ištirps. Iškepusią mėsą perdėkite ant pjaustymo lentelės, uždenkite folija, pabarstykite druska ir palikite 4-5 minutes pastovėti.
  4. Likusią dalį vyno supilkite į keptuvę kurioje kepė mėsa, kad šis ištirpdytų sukepusias mėsos sultis.
  5. Skystį supilkite į padažą ir dar pakaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, pasūdykite pagal skonį.
  6. Galiausiai įmaišykite smulkintas kalendras. Kepsnius supjaustykite ir apšlakstykite padažu. Patiekite iškart, kol šilti.
Grįžti